Ekologiczne Gospodarstwo "Pod Kasztanem" Robert Janowski

Produkty
- gryka nasiona (6,0000 t)
- maślanka ()
- ser podpuszczkowy z suszonym lubczykiem ()
- koniczyna czerwona kiszonka (40,5000 t)
- mleko chude ok. 2% tłuszczu ()
- ser podpuszczkowy z szyszkami chmielu ()
- owies ziarno (10,0000 t)
- mleko zsiadłe ()
- ser podpuszczkowy z ziołami prowalsalskimi ()
- pszenica orkisz ozimy ziarno (8,2000 t)
- ser na grilla ()
- ser ricotta ()
- siano (97,4000 t)
- ser podpuszczkowy dojrzewający ()
- ser sałatkowy ()
- sianokiszonka (9,0000 t)
- ser podpuszczkowy mix ziół ()
- serek twarogowy naturalny ()
- żyto ozime ziarno (3,0000 t)
- ser podpuszczkowy naturalny ()
- serek twarogowy z cebulką ()
- byczek od 0,5 do 1 roku (rasa ZR) (2)
- ser podpuszczkowy wędzony ()
- serek twarogowy z chili ()
- byk powyżej 1 roku (2 szt.)
- ser podpuszczkowy z czarnuszką ()
- serek twarogowy z chrzanem ()
- cielę do 0,5 roku (1 szt.)
- ser podpuszczkowy z czosnkiem ()
- serek twarogowy z czosnkiem ()
- jałówka cielna (2 szt.)
- ser podpuszczkowy z czosnkiem i ziołami prowansalskimi ()
- serek twarogowy z czosnkiem i ziołami prowansalskimi ()
- jałówka od 0,5 do 1 roku (1 szt.)
- ser podpuszczkowy z czosnkiem niedźwiedzim ()
- serek twarogowy z koperkiem ()
- jałówka powyżej 1 roku (5 szt.)
- ser podpuszczkowy z kminkiem ()
- serek twarogowy z natką pietruszki ()
- krowa pow. 500 kg masy ciała (27)
- ser podpuszczkowy z kozieradką ()
- serek twarogowy z pomidorem ()
- ayran ()
- ser podpuszczkowy z papryką chili ()
- serek twarogowy ze szczypiorkiem ()
- jogurt jagoda ()
- ser podpuszczkowy z pieprzem kolorowym ()
- serek wiejski ()
- jogurt malina ()
- ser podpuszczkowy z pomidorem i bazylią ()
- serwatka ()
- jogurt naturalny ()
- ser podpuszczkowy z suszoną cebulą ()
- siara ()
- jogurt truskawka ()
- ser podpuszczkowy z suszoną pokrzywą ()
- śmietana ()
- kefir ()
- ser podpuszczkowy z suszoną śliwką ()
- twaróg ()
- masło ()
- ser podpuszczkowy z suszoną żurawiną ()
- twaróg wędzony ()
- masło klarowane ()
Opis
Nazywamy się Beata i Robert Janowscy. Prowadzimy ekologiczne gospodarstwo mleczne, specjalizujące się w hodowli bydła mlecznego i przetwórstwie mleka . Nasze ospodarstwo prowadzone jest z pokolenia na pokolenie. Krowy od wiosny do jesieni wypasane są na łąkach, prowadzonych w sposób ekologiczny, bez żadnych nawozów chemicznych (tylko sam obornik). W zime krowy karmione są, zebraną własnymi siłami sianokiszonką, sianem oraz słomą, pochodzącą z naszych ekologicznych pól. Nasze krowy widzą słońce, biegają po łąkach, odżywiają się zdrowo , przez co dają nam najlepsze, najzdrowsze mleko!